Hlavní obsah

Vedení ODS na Královéhradecku rezignuje

– Hradec Králové

Vedení ODS v Královéhradeckém kraji k 11. lednu rezignuje na své funkce. V ten den se zároveň bude konat regionální volební sněm, který zvolí novou desetičlennou regionální radu. Důvodem rezignace vedení je špatný výsledek ODS v říjnových volbách, za který regionální rada přijala odpovědnost. Po středečním zasedání regionální rady to řekl krajský předseda ODS Martin Puš.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předvolební billboard ODS. Strana sází na modrou barvu.

Článek

Na místo krajského šéfa ODS hodlá kandidovat starosta Trutnova Ivan Adamec, který se do sněmovny dostal díky preferenčním hlasům z devátého místa kandidátky.

Rozhodnutí o rezignaci a svolání volebního sněmu přijala regionální rada jednomyslně. Předtím nepřijala návrh trutnovské oblastní organizace, aby rada rezignovala již k 30. listopadu. "Do té doby by mimo jiné nebylo možné technicky stihnout místní a oblastní nominační sněmy," řekl Puš. Na nominačních sněmech budou mít podle něj místní a oblastní sdružení také možnost zvolit si svá nová vedení.

Ve sněmovních volbách Puš kandidoval jako dvojka za exposlancem Pavlem Staňkem. Oba a dalších šest kandidátů ODS Adamec díky preferenčním hlasům přeskočil. V Adamcově domovském Trutnově ODS získala 12,6 procenta hlasů, v celém kraji 7,27 procenta.

Letošní volby v hradeckém kraji vyhrálo ANO 2011 se ziskem 20,28 procenta hlasů a ziskem tří mandátů, ODS má ve Sněmovně za kraj jen jednoho zástupce.

Reklama

Výběr článků

Načítám