Hlavní obsah

Zmizelý horolezec z Teplicka dostal přes tisíc preferenčních hlasů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezvěstný horolezec, který se v polovině října ztratil v Himálaji, Petr Machold z Mikulova na Teplicku dostal 1057 preferenčních hlasů. Z devátého místa ho posunuly na páté, je prvním náhradníkem hnutí ANO do parlamentu.

Foto: Martin Štěrba, ČTK

Hlasovací lístek s vyznačenými preferenčními hlasy

Článek

Hnutí ANO vyhrálo v Ústeckém kraji volby s podílem 21,29 procenta hlasů, druzí byli sociální demokraté a třetí komunisté. Do parlamentu tady za ANO půjdou čtyři kandidáti.

Na pátém místě skončil Machold. "V případě zvolení by se muselo počkat na soudní prohlášení za mrtvého, potom by musel rozhodnout mandátový a imunitní výbor Sněmovny," řekl mluvčí ministerstva vnitra Vladimír Řepka.

Lékař Machold společně s Jakubem Vaňkem zmizeli při výstupu na horu Baruntse v Nepálu ve výšce 6500 metrů, záchranný vrtulník našel jen prázdný roztrhaný stan. Jejich dva kolegové se 13. října vrátili do základního tábora, odkud byli přepraveni vrtulníkem do metropole Káthmándú.

Dosavadní tři záchranné akce trekingové agentury, u níž byli horolezci pojištění, z minulého týdne byly neúspěšné. Záchranná akce pořádaná českým zastupitelským úřadem v indickém Dillí byla ve čtvrtek odložená kvůli počasí. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám