Hlavní obsah

KSČM ztrácí Ústecko, svou dosavadní baštu

Právo, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komunisté zatím podle průběžného sčítání hlasů ztrácí proti minulým volbám svou baštu - Ústecký kraj, v jehož čele mají i svého hejtmana. Levice tu v minulosti měla silnou pozici. Podle dosavadních výsledků ji převálcoval, byť jen o málo, Andrej Babiš se svým hnutím ANO 2011.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ústí nad Labem

Článek

Podle jedničky na kandidátce KSČM v tomto kraji, bývalé poslankyně Gabriely Hubáčkové, je to mimo jiné dílo peněz, které Babiš vložil do silné mediální kampaně.

„Přičítám to dvěma faktorům, především mediální síle pana Babiše. To, že si zaplatil mohutnou kampaň. Ta mediální síla je ohromná,“ řekla Hubáčková Právu.

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

Gabriela Hubáčková

Druhý důvod jeho úspěchu vidí exposlankyně v Babišově šťastné ruce při výběru osobností na svou ústeckou kandidátku. Lídrem je tu Richard Brabec ze Svazu chemického průmyslu a jako dvojka mu kryje záda ředitel městské policie z Mostu Bronislav Schwarz. „Pan Brabec je opravdu člověk na svém místě, známá osobnost, čestný, nezkorumpovaný a to samé se dá říci o panu Schwarzovi, který je také známou osobností v kraji,“ ocenila Hubáčková.

Jak dodala, svou roli jistě sehrálo i to, že dorostla generace mladých voličů, kteří chtějí změnu.

„Nemyslím, že bychom udělali něco v kampani špatně, ale dozráli noví voliči, kteří mají chuť měnit věci, mají chuť volit nové  tváře,“ dodala exposlankyně.

Reklama

Výběr článků

Načítám