Hlavní obsah

O víkendu se připomene slunce, teploty budou atakovat dvacítku

Novinky, jas

O nadcházejícím víkendu se můžeme těšit na slunečné počasí s odpoledními teplotami, které se budou blížit k hranici 20 stupňů Celsia. Podobný charakter by si mělo počasí udržet minimálně do poloviny příštího pracovního týdne, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Článek

Ve čtvrtek v průběhu dne ovlivňuje charakter počasí v České republice od západu frontální systém, který přináší ojedinělý déšť a přeháňky. Odpolední teploty se dostanou na devět až 13 stupňů Celsia.

V pátek očekáváme oblačno až zataženo s občasnými přeháňkami a chladným severozápadním prouděním,” dodala Honsová. Místy se budou vyskytovat přeháňky, které mohou být na vrcholcích Krkonoš sněhové. Ranní minima klesnou na devět až pět stupňů, odpoledne by se měly teploty pohybovat v intervalu 10 až 14stupňů.

V sobotu se projeví teplé jižní proudění. Ráno se budou ojediněle objevovat mlhy, přes den bude na většině území převažovat polojasno. Výjimkou bude Ústecký a Karlovarský kraj, kde by mělo být oblačnosti více. Ranní minima by měla být v rozmezí pěti a jednoho stupně, odpoledne nabídne 12 až 16 stupňů Celsia.

Ještě tepleji by mělo být v neděli. Ráno mezi osmi a čtyřmi stupni, přes den mezi 15 a 19 stupni.

Pozitivní zprávou je to, že by podobné odpolední teploty měly panovat minimálně do poloviny příštího týdne. Prozatím modely ukazují na hodnoty mezi 15 a 20 stupni a hovoří o oblačné či polojasné obloze s ojedinělými srážkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám