Hlavní obsah

Babiš vsadil na koblihy, Pražané mu rvou ruce

– Praha
Novinky, vrb

Pokud před volbami narazíte na veřejném prostranství na lídra hnutí Ano, bude líp, je velmi pravděpodobné, že dostanete zdarma najíst. Kontaktní kampaň prostřednictvím jídla totiž docela dobře funguje.

Babiš rozdával koblihy, hladovci jich spořádali 500 za čtvrt hodinyVideo: Novinky

 
Článek

Koblihová akce probíhá v ranních a podvečerních hodinách od pátku 4. října na všech frekventovaných stanicích metra po celé Praze. Cílem je oslovit především ty, kdo cestují ráno do práce a odpoledne z práce. Sladký sortiment jde na odbyt a stanice Háje, kde jsme podnikatele zastihli, nebyla výjimkou.

„Dnes jsem byl ještě na Palmovce a Černém Mostě a od rána jsem rozdal 1400 koblih,“ popisuje Andrej Babiš. Jsou prý stanice, kde se za 15 minut po pětistovce kusů jen zapráší.

Koblihu z jeho rukou a rukou jeho spolupracovníků odmítá málokdo. Včetně těch, kteří s hnutím ANO nesympatizují a volit ho nebudou. Rozohněná paní v letech například lídrovi hnutí sdělila: „Vám tedy nefandím, ale koblihu si vezmu, to jo.“ Babiš plánuje obdarovávat kolemjdoucí touto svačinkou až do 25.10., rozdává také párky a zmrzlinu.

Andrej Babiš se vyjádřil také ke čtvrtečnímu soudu v Bratislavě, který má projednat jeho žalobu na slovenský Ústav paměti národa. Ten ho měl podle jeho slov neoprávněně evidovat jako agenta Státní bezpečnosti.  „Je tam můj právní zástupce, doufám, že už soud rozhodne. Já jsem přesvědčený, že to vyhraju, stejně jako Jiřina Bohdalová.“

Reklama

Výběr článků

Načítám