Hlavní obsah

Bárta kvůli Korupční bublině žádá omluvu

Právo, Jan Švábek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vít Bárta (VV) ostře odmítl udělení anticeny Korupční bublina. „Ocenění“ nepřevzal a nyní po jeho autorech žádá omluvu.

Foto: Jan Švábek, Právo

Vít Bárta sice přijal gratulaci, cenu ale odmítl.

Článek

Bárta anticenu dostal od zástupců projektu Rekonstrukce státu v pátek ve své kavárně v Plzni. Podle představitelů sliboval v parlamentních volbách 2010 boj proti korupci, avšak ve Sněmovně nehlasoval ani pro jeden klíčový protikorupční zákon. Bárta taková slova považuje za lež a žádá veřejnou omluvu. Pokud se jí nedočká, zváží právní kroky.

„Pan Bárta jako poslanec hlasoval proti prvnímu návrhu na omezení anonymních akcií a nebyl přítomen při hlasování o druhém návrhu po vrácení ze Senátu. Také se zdržel hlasování o schválení návrhu na rozšíření pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) ve třetím čtení,“ uvedl Nikola Hořejš z protikorupčního projektu Rekonstrukce státu.

Vít Bárta dostal ve své kavárně Korupční bublinu Video: Jan Švábej, Právo

Bárta upozorňuje, že ve třetím čtení zákon na omezení anonymních akcií podpořil. „Když se o zákonu hlasovalo poté, co byl vrácen Senátem, byl jsem řádně omluven. Při hlasování o rozšíření pravomocí NKÚ jsem se při mačkání bohužel spletl,“ řekl Právu Bárta.

Hlasování podle něj skončilo 177:0 a vše odmítl Senát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám