Hlavní obsah

Babiš musí na plakátech přelepit Toušlovou

Právo, jp
České Budějovice

V Českých Budějovicích se v těchto dnech objevily plakáty lákající na předvolební akci hnutí ANO Andreje Babiše, která se má uskutečnit 17. září a má ji moderovat Iveta Toušlová z České televize.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Andrej Babiš (ANO)

Článek

Toušlová to ale popřela. Lidé z Babišova štábu se podle mluvčí hnutí ANO Radky Burketové už omluvili moderátorce i vedení České televize. Slíbili, že plakáty přelepí.

„Bylo to nedopatření, které vzniklo horlivostí některých našich lidí ze štábu. Už jsme se omluvili,“ vysvětlila v úterý Právu mluvčí Burketová. Dodala, že všechny výjezdní krajské akce Babišova hnutí, které začaly v pondělí, moderuje Jan Musil. Ten není vázán k ČT pracovní smlouvou.

Pracovníkům veřejnoprávní ČT je zakázáno se předvolebních akcí aktivně účastnit jako účinkující. Toušlová o ničem nevěděla.

Toušlová nemá s hnutím nic společného

„Důrazně se od této aktivity distancuji a prohlašuji, že organizátoři oné akce umístili mé jméno na plakáty svévolně bez mého vědomí. Nikdy jsem nekývla na to, že budu jako host vystupovat na politickém mítinku Andreje Babiše, ani že se budu jakkoliv podílet na propagaci jeho strany či osoby,“ řekla Toušlová Právu.

„Když mě před časem lidé od Babiše oslovili, zda bych nemoderovala jeho veřejná vystoupení, jednoznačně jsem odmítla s tím, že se to neslučuje s etickým kodexem ČT ani s mým postojem nezávislé novinářky. Tímto jejich postupem se tedy cítím výrazně poškozená,“ dodala Toušlová.

Související téma

Na facebookových stránkách strany k mítinku v Českých Budějovicích stále visí oznámení, že se Toušlová mítinku zúčastní jako host.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám