Hlavní obsah

Klaus neposkytl jméno k volnému užívání, zaznělo varování k Bobošíkové

Novinky, jov
Praha

Blízký spolupracovník Václava Klause, někdejší hradní tajemník Ladislav Jakl, se rozhodl uzemnit některé výroky šéfky Suverenity Jany Bobošíkové. Ta tvrdí, že nový politický blok Hlavu vzhůru vzniká s osobní Klausovou podporou. Podle Jakla ale exprezident o případné podpoře teprve rozhodne. A zdůraznil, že Klaus neposkytl jméno k volnému využití.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Exprezident Václav Klaus ve své kanceláři v Institutu Václava Klause

Článek

Bobošíková v pátek při představení projektu nového politického bloku Hlavu vzhůru hovořila o schůzce, která se u Klause konala. „Podařilo se najít shodu na tom, že je třeba vytvořit silný volební blok stejně smýšlejících lidí, který nabídne občanům ČR cestu ke svobodě a prosperitě,“ sdělila s tím, že si velmi váží osobní Klausovy podpory.

Podle Jakla sice bývalý prezident iniciativu uvítal, ale případnou podporu poskytne až na základě dalších kroků lidí, kteří se podílí na vzniku bloku Hlavu vzhůru. Aby podtrhl svá slova, Jakl upozornil, že byl na schůzce, o které mluvila Bobošíková.

„U toho přijetí jsem osobně byl. Václav Klaus na něm uvítal iniciativu mnoha skupin a jednotlivců udělat něco s dnešní beznadějnou politickou scénou. O své případné podpoře a jejích formách ale rozhodne sám podle příštích kroků této skupiny. Rozhodně jí neposkytl své jméno k volnému užívání,“ sdělil Jakl v neděli Novinkám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám