Hlavní obsah

Praha vyčíslila škody po povodni na více než čtyři miliardy korun

Praha
Aktualizováno

Červnové povodně způsobily v hlavním městě škody za více než čtyři miliardy korun. Zhruba 2,2 miliardy jsou škody na majetku Prahy a městských částí, zbytek jde navrub soukromých vlastníků, řekl ve středu náměstek primátora Jiří Vávra (TOP 09), podle něhož ještě nemusí jít o konečnou částku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Vávra (TOP 09)

Článek

Už nyní je jasné, že se povodeň nejvíce podepsala na vodohospodářské infrastruktuře, jejíž oprava vyjde na 1,1 miliardy korun. Ve stovkách miliónů korun se počítají škody na území městských částí, na silnicích a cyklostezkách, na památkách a zoologické zahradě. Vedení města původně odhadovalo škody na necelé dvě miliardy korun.

Povodeň začala v Praze v prvním červnovém víkendu. Vltava zaplavila Modřany, Zbraslav, Lahovice a Lahovičky, na severu Prahy část Troje a Císařského ostrova. Pod vodou bylo více než šest desítek komunikací. Potíže nadělaly i menší toky, zejména Botič, Rokytka a Šárecký potok.

Červnové povodně postihly řadu krajů a vyžádaly si celkem 15 lidských životů. Škody se teprve sčítají. Podle odhadů dosáhnou v celé zemi desítek miliard korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám