Hlavní obsah

Nagyová vypovídala podrobně, výslech bude pokračovat asi za týden

Právo, Aleš Honus
Ostrava
Aktualizováno

Výslech spolupracovnice Petra Nečase Jany Nagyové, která je od soboty v ostravské vazební věznici, trval téměř šest hodin. Obviněná vypovídala už od středečního rána a před druhou hodinou odpolední byl výslech přerušen. Podle advokátů se rozhodla vypovídat velmi detailně. Na středu byl původně naplánován i výslech obviněného Romana Bočka, kvůli časovému skluzu byl ale zrušen.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Policisté přivádějí 14. června zadrženou Janu Nagyovou na policejní služebnu v ostravské Masné ulici.

Článek

Obhájce Jany Nagyové Eduard Bruna řekl po odchodu z vazební věznice, že výslech byl náročný. Na dotaz, zda přinesl něco nového, řekl: „Absolutně nic.“

Vyšetřovatelé se při výslechu nedostali ani k otázce odposlechů. „Odposlechy jsme zatím neprobírali. Máme toho hrozně moc, jenom její výslechy obsahují nějakých osmatřicet stran, možná čtyřicet,“ řekl s tím, že zatím není jasné, kdy bude výslech Nagyové pokračovat. „Předpokládám za týden za dva,“ řekl Bruna novinářům.

Na dotaz, co konkrétně Nagyová zatím vypověděla, nechtěl odpovědět advokát Petr Toman, který zastupuje obviněného Bočka a středečnímu výslechu Nagyové byl přítomen. „K výslechu této obviněné se nebudu vyjadřovat,“ řekl pouze.

Foto: Aleš Honus, Právo

Právní zástupce Romana Bočka Petr Toman (vpravo) je přítomen výslechu Jany Nagyové. Během přestávky telefonoval do Brna s tím, že na dnešek plánovaný výslech Bočka se ruší.

„Je to velmi náročné, paní Nagyová vypovídá velmi podrobně. Nedokážu odhadnout, jak dlouho ještě její výslech potrvá,“ řekl v průběhu Toman, který byl výslechu přítomen spolu s advokátem Nagyové i s obhájci dalších obviněných.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám