Hlavní obsah

ČSSD již podala návrh na vyslovení nedůvěry vládě

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sněmovna bude hlasovat o vyslovení nedůvěry vládě premiéra Petra Nečase (ODS) kvůli aktuální politické kauze. Návrh na svolání schůze k vyslovení nedůvěry podala v pátek odpoledne ČSSD.

Foto: Petr Horník, Právo

Jeroným Tejc (ČSSD)

Článek

"Odevzdali jsme příslušný návrh s 51 podpisy," informoval Novinky předseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc.

Předání žádosti potvrdil i 1. místopředseda strany Michal Hašek.

Hlasování by se mělo uskutečnit již v úterý. Půjde o šestý pokus ČSSD v tomto volebním období shodit Nečasovu vládu.

Návrh souvisí s rozsáhlou razií Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), v rámci které bylo zadrženo osm lidí v kauzách, které spojuje šéfka kanceláře premiéra Nečase Jana Nagyová.

Policie při prověřování podezření, že náměstek vrchního žalobce v Praze Libor Grygárek je napojen na lobbisty Romana Janouška a Iva Rittiga prostřednictvím odposlechů, došla až k Nagyové. Tu viní z toho, že zaúkolovala příslušníky Vojenského zpravodajství, aby sledovali premiérovu manželku Radku Nečasovou.

Prostřednictvím Nagyové měl také Nečas nabídnout třem "rebelujícím" poslancům ODS vysoké posty v polostátních firmách výměnou za to, že odchodem ze Sněmovny zabrání pádu vlády. Podle Nečase je to standardní politické vyjednávání, policie to hodnotí jako úplatek.

Reklama

Výběr článků

Načítám