Hlavní obsah

Zemanův zdravotní stav se zlepšuje

Praha

Zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana, kterého podle slov mluvčí Hradu Hany Burianové postihla viróza, se zlepšuje. V neděli večer by se měl zúčastnit zahajovacího koncertu hudebního festivalu Pražské jaro, v pondělí se chystá vrátit do úřadu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

"Jednoznačně se jeho zdravotní stav zlepšuje," informovala v sobotu Burianová. Zahajovací koncert 68. ročníku Pražského jara, který má tradičně na programu cyklus Má vlast, má v pražském Obecním domě spolu s prezidentem navštívit první dáma Ivana Zemanová.

Zeman nebyl u klenotů ve formě. Viróza, řekl HradVideo: Česká televize ČT24

Prezident se ve čtvrtek zúčastnil slavnostního vyzvednutí korunovačních klenotů z pokladnice v katedrále sv. Víta. Působil unaveně, kymácel se a v jednu chvíli se musel opřít o zeď.

Mluvčí následně uvedla, že tento Zemanův stav byl důsledkem virózy a pracovního vytížení. „Velké množství pracovních schůzek, různých pietních aktů a státnických akcí v posledních dnech a bohužel lehká viróza se trochu podepsaly na panu prezidentovi,“ řekla v pátek Novinkám Burianová. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Zeman představil svůj poradní tým

Prezident Miloš Zeman v úterý v rámci svého proslovu v Poslanecké sněmovně představil svůj osmičlenný tým poradců, se kterými bude konzultovat záležitosti...

Výběr článků

Načítám