Hlavní obsah

ČSSD chce komisi k fotovoltaice, koalici vyzvala ke zrušení sKaret

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sněmovní vyšetřovací komisi k problematice fotovoltaiky zřídí sociální demokracie po sněmovních volbách v roce 2014, pokud s návrhem neuspěje do nich. Po sobotním, jednání Ústředního výkonného výboru ČSSD to novinářům řekl předseda strany Bohuslav Sobotka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

Komisi se zatím v Parlamentu ČSSD prosadit nepodařilo, na příští schůzi Sněmovny se chystá návrh znovu podat.

Podle nejsilnější opoziční strany je ve veřejném zájmu, aby byly objasněny příčiny selhání státu při podpoře obnovitelných zdrojů energie, zejména solárních elektráren, v letech 2006 až 2010.

Podle Sobotky by komise měla prošetřit postup vlády, ministrů, Energetického regulačního úřadu, ale řešila by také legislativní proces v Parlamentu či činnost Energetického regulačního úřadu. ČSSD se obrátí na vedení všech poslaneckých klubů, aby pro svůj záměr získala širší podporu.

Zrušte sKarty, vyzvala ČSSD

Sociální demokraté také vyzvali vládní strany TOP 09 a ODS, aby ve Sněmovně podpořily senátní návrh na zrušení sociálních karet. ČSSD, která za senátním návrhem stojí, si podle svého předsedy Bohuslava Sobotky myslí, že je důležitější obsah normy než to, kdo ji předložil. sKarty jsou podle ČSSD projekt sociálně necitlivý, diskriminační a nefunkční.

"Jestliže pan premiér a další z ODS ten zákon opakovaně kritizují, pokládal bych za obrovský projev schizofrenie, pokud by nebyli schopni hlasovat pro návrh zákona na zrušení sKaret s odůvodněním, že ho předložila sociální demokracie," poznamenal předseda ČSSD.

Reklama

Výběr článků

Načítám