Hlavní obsah

Šťastný vyzývá Schwarzenberga: odvolejte radní za TOP 09

Právo, Jan Martinek

Poslanec za ODS Boris Šťastný vyzval lídra TOP 09 Karla Schwarzenberga, aby okamžitě odvolal pražské radní za svoji stranu kvůli kauze Opencard. Podle něj nese odpovědnost za pražskou zakázku, kvůli které byli minulý týden obviněni všichni pražští radní včetně primátora Bohuslava Svobody, s výjimkou Aleksandry Udženija, pouze TOP 09.

Foto: Petr Horník, Právo

Boris Šťastný

Článek

„Primátor a radní za ODS byli obviněni na základě podkladu a materiálu, které vypracovala a předložila radní za TOP 09,“ píše Šťastný v prohlášení, které Právu poskytl.

Podle informací serveru Česká pozice vypracovala odborný posudek na zakázku pro firmu Haguess, která je předmětem policejního šetření, společnost Abott Legal, která patří pražskému zastupiteli za TOP 09 Janu Kroftovi. Šťastný v tom vidí bezprecedentní střet zájmů.

Jsem šťastný, že na Borise Šťastného nemusím reagovat
Karel Schwarzenberg

„Pokud se ukazuje, že odpovědná radní Vorlíčková využila jako jediného a klíčového právního posudku pro přidělení zakázky bez tendru firmě Haguess nikoli nezávislých právníků, ale služeb právní kanceláře svého stranického kolegy a zastupitele TOP 09, navíc opět vybrané bez transparentní soutěže, znamená to flagrantní střet zájmů a podezření z politického propojení a politického klientelismu,“ píše Šťastný.

Poslanec žádá Karla Schwarzenberga o okamžité vyvození politické odpovědnosti. „Pokud skutečně myslel svůj boj s korupcí, netransparentností a klientelismem na pražské radnici vážně, musí všechny své pražské radní za TOP 09 vyzvat k okamžité rezignaci, nebo je musí strana stáhnout ze svých funkcí. Také očekávám, že vedení TOP 09 vezme svou podporu pražským radním zpět,“ naléhá Šťastný, který po TOP 09 požaduje i veřejné vysvětlení.

„Jsem šťastný, že na Borise Šťastného nemusím reagovat,“ řekl v reakci na prohlášení poslance ODS lídr TOP 09 Karel Schwarzenberg, který naznačil, že za problémy s Opencard může bývalé vedení pražské radnice.

„Nejdřív to tam všechno zařídí, lidé, kteří přijdou po nich, jsou kvůli tomu vyšetřováni, a zrovna on mě bude k něčemu vyzývat? To je opravdu krásná historka,“ řekl Právu Schwarzenberg.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám