Hlavní obsah

Bachař Vondruška souzený za bití vězně bude krajským zastupitelem za KSČM

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komunistický exposlanec a bývalý vězeňský dozorce Josef Vondruška, který čelí u soudu obvinění, že za normalizace bil a týral vězně ve věznici v Minkovicích od počátku 70. let do roku 1990, se v úterý stane za svou stranu zastupitelem Libereckého kraje.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Josef Vondruška před libereckým okresním soudem

Článek

Vondruška to ve čtvrtek potvrdil na dotaz Práva. „Ujmu se mandátu,“ prohlásil. Vondruška v loňských krajských volbách skončil těsně před branami zastupitelstva, byl na jedenáctém místě kandidátky.

Vzhledem k tomu, že se minulý měsíc vzdal zastupitelského mandátu lídr kandidátky KSČM Stanislav Mackovík, přišla na Vondrušku řada.

Mackovík neopustil zastupitelstvo kvůli skandálu, ale musel vyřešit problém se souběhem s funkcí ředitele Záchranné služby Libereckého kraje. Zákon totiž neumožňuje, aby si ponechal obě pozice.

Vondruška nechtěl řešit, jaký bude jeho osud v zastupitelstvu, když by byl odsouzen. „Řešit nějaká kdyby, nemá žádný smysl,“ uvedl na dotaz Práva, zda už se v rámci liberecké KSČM o takové možnosti bavili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám