Hlavní obsah

Zeman se vložil do pátrání po turistkách unesených v Pákistánu

• Aktualizováno
Novinky, jas

Do případu českých turistek, které byly minulý týden uneseny v pákistánské provincii Balúčistán, se v pondělí vložil i prezident Miloš Zeman. Vedle schůzky s ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem (TOP 09) se sejde i s pákistánským velvyslancem. Pákistánská strana dostane i osobní Zemanův dopis pro prezidenta asijské země, informovala v pondělí mluvčí Hradu Hana Burianová.

Foto: http://www.hankaatoncadomu.com/

České dívky Hana a Antonie unesené v Pákistánu

Článek

Zeman se v pondělí také setká s velvyslancem Pákistánské islámské republiky v ČR Aitzazem Ahmedem. Náměstek ministra zahraničí "v co nejkratší době" předá pákistánské straně Zemanův osobní dopis pro pákistánskou hlavu státu.

Osobní dopisy dostanou od Zemana i rodiny obou unesených turistek.

Informace o unesených dívkách se objevila minulou středu. Češky přijely do Pákistánu ze sousedního Íránu jako turistky. Cílem jejich cesty byla Indie. Z místa únosu je skupina osmi až deseti ozbrojenců odvezla terénním automobilem. Únosci s sebou vzali i policistu, jenž ženy doprovázel, později ho ale z auta vysadili a ponechali si jeho zbraň. [celá zpráva]

Únosy jsou v regionu poměrně časté. Hlavní motivací únosců bývá získání výkupného. Ačkoliv motiv činu není zatím znám, příbuzní obou dívek věří, že i v tomto případě se únosci spokojí s výkupným. [celá zpráva]

Hanka a Tonča domů

Kvůli pátrání po unesených dívkách vznikla i facebooková stránka.

Příbuzní obou dívek děkují za podporu veřejnosti a zároveň žádají, aby bez konzultací s nimi či ministerstvem zahraničí nebyly podnikány žádné aktivity k osvobození dívek.

Dívky byly uneseny v polovině března v pákistánské provincii Balúčistán.

Po obou Češkách pátraly v oblasti i zásahové jednotky. Existuje podezření, že by mohly být odvlečeny do sousedního Afghánistánu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám