Hlavní obsah

Majitel Agrofertu Babiš se stal znovu šéfem hnutí ANO 2011

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Majitel zemědělsko-chemického impéria Agrofert Andrej Babiš byl v sobotu na celostátním sněmu zvolen do čela politického hnutí ANO 2011. Sdělila to mluvčí hnutí Radka Burketová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miliardář a šéfa potravinářského gigantu Andrej Babiš byl zvolen předsedou ANO 2011.

Článek

Babiše, který hnutí založil a i dosud stál v jeho čele, na post navrhla většina krajských sněmů. Sněm bude volit i další členy předsednictva. Ti by měli hnutí vést do parlamentních voleb v roce 2014.

Babiš, který bývá označován za jednoho z nejvlivnějších a nejbohatších podnikatelů v Česku, se už loni na ustavujícím sněmu postavil do čela ANO 2011. Hnutí se na podzim zúčastnilo senátních voleb. Nikdo z kandidátů ale neuspěl.

Americký časopis Forbes Babiše zařadil na 913. místo světových miliardářů s odhadovaným majetkem 1,4 miliardy dolarů (asi 27 miliard Kč). Agrofert je jedničkou tuzemského zemědělsko-potravinářského sektoru a dvojkou chemického průmyslu. S 28 000 zaměstnanci patří k největším zaměstnavatelům.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám