Hlavní obsah

Řidiči musí být opatrní, na silnicích leží sníh i zmrazky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Některé silnice v Česku jsou v úterý ráno sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Platí to především o vozovkách nižších tříd.

Článek

Některé jihočeské silnice jsou v úterý ráno sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Platí to o vozovkách nižších tříd a také o komunikacích první třídy na Prachaticku. Silnice jsou namrzlé a leží na nich zbytky sněhu. Ranní teploty se v kraji pohybovaly od nuly do minus šesti stupňů Celsia. Zatím nikde nejsou hlášeny sněhové nebo dešťové srážky.

Podobná situace panuje také na silnicích ve Zlínském kraji, také ty mohou kvůli nízkým teplotám namrzat, viditelnost navíc místy snižují ranní mlhy. Některé regionální tahy nadále pokrývají zbytky sněhu či zmrazky, v horských oblastech Vsetínska pak i ujetý sníh.

Až několik centimetrů sněhu připadlo v noci na úterý v Libereckém kraji. Sníh pokryl i hlavní tahy včetně rychlostní silnice na Prahu. Problémy mohou mít kamiony ve stoupání. Doprava v kraji je podle policie zatím plynulá. Jen na Českolipsku se staly ráno dvě nehody bez zranění. Na silnici 38 u Doks se srazila dvě auta, na vozovce z Ralska na Bělou pod Bezdězem vyjelo jedno auto mimo komunikaci.

Na Ústecku několik nehod

Ujetý sníh zůstává také na vedlejších tazích ve vyšších polohách Pardubického a Královéhradeckého kraje. Ve středních Čechách by řidiči měli počítat se sníženou viditelností.

V Ústeckém kraji se v souvislosti s čerstvým sněhem stalo několik méně závažných dopravních nehod. Na Litoměřicku například skončilo auto na střeše, přímo v Ústí nad Labem se ráno ve Veleslavínově ulici srazila tři auta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám