Hlavní obsah

Už je to tady! Radují se Zemanovi příznivci

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Jiří Ovčáček

Fanoušci Miloše Zemana už zahájili bouřlivé oslavy. V sále Top Hotelu Praha vykřikují "Už je to tady!" a "Miloš na Hradě!". V Zemanově volebním štábu zavládla euforie. Jeho příznivci při sledování sčítání výsledku druhého kola přímé volby prezidenta propukli v jásot.

Příznivci Miloše Zemana oslavujíVideo: Novinky

 
Článek

Zaznělo i troubení na vuvuzely a potlesk. Lidé si začali připíjet vínem, další dali přednost pivu. Ozval se i zpěv oblíbené písně T. G. Masaryka "Ach synku, synku." Někteří fanoušci mají na sobě šály se Zemanovou podobiznou. Radost neskrýval i šéf největší obdoborové centrály ČMKOS Jaroslav Zavadil.

Foto: Novinky

Tábor Miloše Zemana se raduje z vítězství.

Miloš Zeman zatím mezi své příznivce nedorazil.

Přišel i Šlouf

Před zahájením sčítání přišel podpořit svého favorita i lobbista a bývalý komunistický aparátčík Miroslav Šlouf, o kterém Zeman v předvolební kampani tvrdil, že se od něj zcela odstřihnul.

Lobbista Miroslav Šlouf dorazil do volebního štábu Miloše Zemana v Top Hotelu Praha na pražském Chodově Video: Novinky

Před 14. hodinou se začali scházet Zemanovi příznivci, dorazil například šéf SPOZ Vratislav Mynář, ale také lobbista Šlouf. V sále, kde čekají na volební výsledky novináři, si povídal se senátorem Vladimírem Drymlem. Na dotazy ale odmítal odpovědět a nakonec zmizel v uzavřené části hotelové restaurace.

Foto: Milan Malíček, Právo

Miroslav Šlouf v salonku VIP při vyhlášení výsledků voleb

Zemana přišli podpořit i senátor Jaroslav Palas, šéf největší odborové centrály Jaroslav Zavadil nebo exministr školství Eduard Zeman. Dorazil i hudebník Felix Slováček či zpěvák Daniel Hůlka.

Občerstvení je odlišné od prvního kola, zabijačkové pochutiny nahradily řízečky nebo dortíky se symbolickým nápisem Z.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám