Hlavní obsah

Protikorupční policie prověří aktivity lobbisty Janouška

Protikorupční policie bude vyšetřovat některé z aktivit lobbisty Romana Janouška. Dovedly ji k tomu zveřejněné odposlechy hovorů mezi Janouškem, někdejším pražským primátorem Pavlem Bémem a bývalým ředitelem odboru obchodních aktivit pražského magistrátu Peterem Ďuricou. Uvedla to Mladá fronta Dnes (MfD).

Foto: Prima FTV

Janoušek krátce po březnové nehodě

Článek

"Ukončili jsme vyhodnocování všech poznatků. A mohu říct, že se budeme zabývat dvěma případy, které z vámi zveřejněných odposlechů vyplynuly," řekl deníku ředitel protikorupční policie Tomáš Martinec.

Jde o prodej pozemků dopravního podniku na pražské Palmovce a detektivy bude také zajímat, zda a jak Janoušek zasahoval do řízení o změnách územního plánu.

Prodejem pozemků stát přišel zřejmě o desítky miliónů korun a v případě změn územního plánu se ukázalo, že o nich Janoušek rozhodoval v kavárně Obecního domu, píše MfD.

Policie nyní vyšetřuje Janouškovu dopravní nehodu, při níž letos v březnu údajně srazil řidičku jiného vozu a od nehody ujel. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Žena sražená Janouškem dostane statisíce

Advokát Josef Lžičař, který zastupuje ženu sraženou podnikatelem Romanem Janouškem, by se měl v nejbližších dnech sejít s Janouškovým zástupcem. Společně se...

Výběr článků

Načítám