Hlavní obsah

Odbory chtějí v kampani upozornit na podfinancováné školství

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pondělí, kdy se školáci vrátili po prázdninách do lavic, symbolicky zahájili zástupci školských odborů a dalších iniciativ Turné za záchranu vzdělanosti, školství a kultury. V jeho rámci chtějí na řadě míst republiky seznámit veřejnost především s problémem nedostatku financí ve školství a kultuře.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf školských odborů František Dobšík

Článek

Podle šéfa školských odborů Františka Dobšíka nemá jít o masovou protestní akci, nýbrž osvětu. Lidé se při ní mají dozvědět zejména o špatném stavu financí v resortu školství a kultury.

V průběhu září a října tak bude po větších městech republiky putovat informační stánek, v němž se budou mimo jiné konat veřejné diskuse. Jelikož se akce zúčastní i Herecká asociace, počítají organizátoři také s vystoupení známých osobností z řad umělců. „Chceme objet celou republiku a dát najevo, že vzdělávání je nutno podpořit,“ přiblížil Dobšík.

Prezident Herecké asociace Jiří Hromada na pondělním brífinku před budovou ministerstva školství upozornil, že dochází k postupné likvidaci divadelní sítě, uměleckých souborů a kulturních institucí. „Nevzdělaný a nekulturní národ se stává otrokem v rukou mafiánů a kmotrů, kteří si s námi budou moci dělat to, co budou chtít,“ poznamenal.

Reklama

Výběr článků

Načítám