Hlavní obsah

Franz podepsal petiční archy ostatních kandidátů na prezidenta

– Praha
Právo, Jan Martinek

Uchazeč o prezidentskou funkci Vladimír Franz v úterý vyzval občany, aby podepsali petiční archy všech demokraticky smýšlejících kandidátů. Vzápětí tak sám učinil. „Chci, aby tu byla rovná šance. Startovní čára, odkud se odstartuje maraton k prezidentské volbě,“ uvedl Franz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vladimír Franz na tiskové konferenci

Článek

Na tiskové konferenci pak podepsal petiční archy téměř všech uchazečů, například Slávka Popelky, Ladislava Jakla, Jany Bobošíkové či Kláry Samkové. Chyběli jen Tomáš Vandas, Petr Cibulka či Jana Lysoňková. „Toto jsou kandidáti, se kterými nechci mít nic společného,“ prohlásil Franz.

Na tiskové konferenci zároveň stručně představil svou vizi prezidentského úřadu. „Prezident by neměl být zarputilý děd Vševěd, který všechno ví. Ne šafář, ne účetní státního statku. Nezapomínejme, že do EU nás přivedl dramatik, ne ekonom,“ řekl Franz se zjevnou narážkou na současného prezidenta a jeho předchůdce.

Iniciativa Vladimír Franz prezidentem, která profesora AMU na Hrad vyslala, již oznámila, že sehnala řádově tisíce podpisů. „Vladimír Franz je pro nás ideálním kandidátem. Může tvořit symbol. Lidé jsou frustrováni a jediný ryze občanský kandidát může být tím kamínkem, který strhne lavinu,“ uvedl šéf iniciativy Jakub Hussar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám