Hlavní obsah

Místní organizace ČSSD v Brně navrhuje Zemana jako kandidáta na Hrad

Právo, tr
Brno

Místní organizace ČSSD v Brně-Jundrově navrhla, aby sociální demokracie podpořila pro volbu prezidenta republiky v roce 2013 čestného předsedu SPOZ Miloše Zemana. Právu to ve středu oznámil exposlanec a člen brněnské organizace ČSSD Zdeněk Koudelka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miloš Zeman

Článek

„Zeman jako předseda strany přivedl sociální demokracii do postavení vedoucí politické síly na levici a poprvé v dějinách vytvořil jednobarevnou sociálně demokratickou vládu, která vládla celé řádné čtyřleté funkční období, což se jinému sociálnímu demokratovi nepovedlo. Nechť voliči ČSSD sami posoudí, zda Miloš Zeman je dobrý kandidát na prezidenta republiky,“ stojí v Koudelkově prohlášení.

Právu řekl, že pro Zemana hlasovala v jundrovské organizaci, jejímž je také členem, velká většina členů. „Svým návrhem jsme vlastně jen odpověděli na dotaz městské organizace, koho doporučíme jako kandidáta na prezidenta republiky,“ uvedl Koudelka.

Zdůraznil, že pro sociální demokraty je přirozené podpořit kandidáta, jenž zastává levicové hodnoty. Tedy podporuje státní investice s cílem hospodářského růstu a progresivních daní, což zajistí vyrovnanost státního rozpočtu. „Volbou Zemana prezidentem se otevírá možnost překonat nepříznivé důsledky neúspěšné prezidentské volby v roce 2003 v sociální demokracii,“ věří většina jundrovských sociálních demokratů.

Podle informací Práva jiné organizace v Brně i v celém Jihomoravském kraji takový návrh zatím nevyslovily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám