Hlavní obsah

Bouřka a silný vítr lámaly stromy, v Praze způsobily nehodu

Právo, ČTK, ape

Bouřka a silný vítr zaměstnaly v pátek odpoledne pražské hasiče. Jednotky vyjížděly hlavně k polámaným větvím a vyvráceným stromům. Na Strakonické ulici způsobil spadlý strom dopravní nehodu. Obešla se ale bez zranění, řekl operační důstojník pražských hasičů. Další problémy hlásili hasiči z Ústeckého kraje.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Stromy a větve na několika místech spadly na vozidla, chodníky nebo zablokovaly ulice. „Ve Fillově ulici poškodil spadlý strom dvě zaparkovaná auta, plot a dopravní značení,“ uvedl dispečer. Stromy museli hasiči odstraňovat z komunikace na Břevnově, v Klostermannově ulici, ve Čtyřdílné ulici v Záběhlicích, v Dolnocholupické ulici v Dobřanech a v ulici K Radotínu.

Na Smíchově spadl strom do dvora domova pro zrakově postižené, ve Spálené ulici do zahrady restaurace. Nikomu se nic nestalo. Na Malé Straně ve Vlašské ulici a ve Steinerově ulici na Hájích pomáhali hasiči s poškozenou střechou, v ulici K Barrandovu zase ulétly plechy z billboardu.

Meteorologové dnes vydali kvůli bouřím výstrahu. Zejména nad východními Čechami a Moravou se proženou silné bouřky s kroupami a nárazovým větrem. [celá zpráva]

Bouřka v Ústeckém kraji ničila střechy

Hasiči v Ústeckém kraji vyjeli kvůli páteční bouřce, která poničila několik střech a zlámala řadu stromů, k 11 zásahům. Práci měli zejména na Děčínsku, odstraňovali především spadlé stromy ve Varnsdorfu a okolí.

„V ulici Petra Bezruče vítr strhl i část střechy domu. Stromy a větve jednotky odstraňovaly i ve Starém Jiříkově, Benešově nad Ploučnicí a Sněžné,“ uvedl krajský mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Silný vítr dělal problémy i na Teplicku, kde byl stržen plech ze střechy paneláku v ulici Julia Payera v Trnovanech a strom spadl v Ohníči.

Reklama

Výběr článků

Načítám