Hlavní obsah

Jakl: Bátora je terčem sprostých útoků i pomluv a nesmí se bránit

Novinky, jas

Ladislav Jakl, tajemník prezidenta Václava Klause, se ve středu zapojil do výměny názorů mezi předsedou TOP 09 a ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem a personálním šéfem ministerstva zahraničí Ladislavem Bátorou. Podle Jakla je Bátora dlouhodobě terčem útoků a pomluv, aniž by se sám mohl bránit.

Foto: Petr Horník, Právo

Ladislav Jakl

Článek

"Pan Bátora je už půl roku terčem sprostých útoků, lží, urážek, zesměšňování, pomluv a nátlaku. Sám se ale, zdá se, bránit nesmí," uvedl Jakl, jehož názor zveřejnil na svých stránkách prezident Václav Klaus.

Napětí mezi TOP 09 a Bátorou, který je vedle svého angažmá na ministerstvu i předsedou občanského sdružení Akce D.O.S.T., eskalovalo ve středu poté, co vyšlo najevo, že Bátora napsal na svých facebookových stránkách text, ve kterém se hrubě dotkl Schwarzenberga, když uvedl: "Chudáček starej, to se mu to bezostyšně prská, když ho minimálně ze tří důvodů nemohu vyzvat na souboj."

Šlo o reakci na Schwarzenbergova slova, který si v souvislosti s Bátorovými komentáři k pochodu gayů a lesbiček Prahou postěžoval, že si na jeho odvolání nikdo netroufá a dodal: „Hodí se tam s odpuštěním jako pazdeří k jisté části těla…“.

Anketa

Myslíte si, že by měl Ladislav Bátora odejít ze státní správy?
Ano
31,9 %
Ne
68,1 %
Celkem hlasovalo 12157 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám