Hlavní obsah

Bártu zvolili šéfem klubu VV, ačkoli nechtěl

Právo, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Poslanecký klub Věcí veřejných v úterý hlasoval o svém novém předsedovi, který nahradí nynější vicepremiérku Karolínu Peake. Nejvíce hlasů v tajné volbě získal neformální šéf VV Vít Bárta, ačkoli se kvůli pošramocené pověsti na nový post příliš nehrnul. Právu to potvrdila místopředsedkyně VV Dagmar Navrátilová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vít Bárta

Článek

Bártu podle informací Práva doporučilo svým poslancům ke zvolení předsednictvo VV.

Proti Bártovi kandidovala Navrátilová a Viktor Paggio, lídr VV je porazil 16 hlasy. Klub VV momentálně čítá 21 poslanců.

Sám Bárta předtím Právu řekl, že do vyřešení všech kauz na šéfa klubu kandidovat nechce. Bártovi však z dané funkce plyne alespoň oficiální postavení ve straně, a tudíž i účast na koaličních jednáních.

Jenže na jeho zvolení by mohlo takřka záhy vrhnout stín hlasování ve Sněmovně, které má rozhodnout o Bártově vydání k trestnímu stíhání kvůli údajnému podplácení.

Tři staronoví a jeden nový místopředseda

Místopředsedy klubu VV se stali čtyři lidé, tři stávající – Jana Drastichová, Viktor Paggio a Radim Vysloužil – a nyní nově i Otto Chaloupka.

Chaloupku jeho vlastní asistent obvinil z toho, že mu musel vyplácet ze svého platu peníze. Chaloupka nařčení odmítl s tím, že to bylo v rámci předvolební kampaně. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám