Hlavní obsah

Vondra jmenoval Rudolfa Blažka svým náměstkem

Novinky, jim
Praha
Aktualizováno

Bývalý náměstek pražského primátora Rudolf Blažek (ODS) se v úterý ujal funkce náměstka na ministerstvu obrany pod správou jeho stranického kolegy Alexandra Vondry, který si jej sám vybral. Na starosti bude mít sekci vyzbrojování. Informoval o tom mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Rudolf Blažek (ODS)

Článek

Podle Vondry je Blažek odborníkem v oblasti bezpečnosti s dlouholetými zkušenostmi z komunální politiky. Blažek bude mít dohled nad akvizicemi armádní techniky.

„Sekce vyzbrojování je důležitým článkem akvizičního systému v resortu obrany s velmi komplexní a složitou agendou a z minulosti je zatížena celou řadou problémů. Proto jsem hledal osobnost, jejíž zkušenost a erudice bude zárukou realizace potřebných systémových změn v této oblasti,“ uvedl Vondra jmenování Blažka do funkce.

Vondra po nástupu do čela resortu zahájil výměny na klíčových postech na ministerstvu obrany, Blažek se tak má podílet na vytváření nového směřování resortu a nastartování změn.

Pražská ODS opět na koni

S nástupem Blažka na post náměstka v kabinetu Petra Nečase (ODS) se tak v krátké době rozšířily řady pražských občanských demokratů na významných pozicích. Nedávno se ujal křesla ministra životního prostředí po odstoupivším místopředsedy ODS Pavlu Drobilovi bývalý starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

Praze přitom po kongresovém propadáku Davida Vodrážky, který usiloval o obhájení funkce prvního místopředsedy ODS, zbyl jen omezený vliv v porovnání s nedávnou dobou, kdy se těšila pověsti v metropoli neporazitelné strany.

Blažek byl po dlouhou dobu pravou rukou bývalého pražského primátora Pavla Béma (ODS), jejich cesty se rozešly v závěru roku 2009, kdy proti sobě kandidovali na post šéfa pražské organizace, z čehož vyšel vítězně Bém.

V rámci obměny starých tváří se pak Blažek po komunálních volbách nedostal k významnějším místům na pražské radnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám