Hlavní obsah

Mrznout má do poloviny února

Novinky, Jan Karas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zima je zpět. Mrazy nás neopustí do poloviny února. Odpolední teploty se jen výjimečně přehoupnou nad nulu. Oblačnosti začne přibývat už během neděle a od severozápadu se pak přidá sněžení.

Foto: Petrášek Radek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Příští týden má být převážně oblačno až zataženo, na většině území s občasným sněhem. Slunečného počasí si užijeme pomálu. Teprve koncem ledna začne oblačnosti ubývat a ustávat bude i sněžení. Noční teploty klesnou na -9, při zmenšené oblačnosti až k -12. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od -5 k +1 stupňům.

Počátkem února bude převážně polojasno až oblačno, sněhové přeháňky jen ojediněle. V nížinách se může objevit i mlha. Postupně bude oblačnosti na většině území přibývat a objeví se také sněžení či déšť. Noční teploty klesnou až k -8 st., denní se pak budou pohybovat v rozmezí -5 až 0 stupňů.

V druhé polovině února bude převažovat oblačné počasí s občasným sněžením, které bude v nížinách přecházet v déšť. Noční teploty 2 až -4, denní stoupnou na -1 až +6 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám