Hlavní obsah

O práci v Německu nebo Rakousku bude podle lékařů velký zájem

Právo, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Velkou účast českých lékařů na říjnové kontraktační akci německých a rakouských nemocnic očekávají organizátoři výzvy Děkujeme, odcházíme! za níž stojí Lékařský odborový klub – Svaz českých lékařů. Ve středu to v Hradci Králové oznámil internista Pavel Vávra z Nového Města na Moravě, který je jednou z tváří výzvy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Bude tam přes třicet renomovaných zahraničních nemocnic. Nehledají nějakých padesát doktorů, ale potřebují jich mnohem větší počet. Pokud vláda nic neudělá, tak my jsme připraveni podat výpovědi a odejít,“ uvedl Vávra.

Podle jeho slov by na nabídku cizích nemocnic mohli po Novém roce vstřícně zareagovat zejména lékaři ve věku 30 až 40 let. „To jsou jazykově vybavení odborníci s ukončeným vzděláním, kteří jsou pro každou nemocnici velmi cenní. Vedle Velké Británie, Irska či Nizozemska jsou Rakousko a Německo hlavními zeměmi, kam čeští lékaři odcházejí a kde bez problémů nacházejí uplatnění,“ konstatoval s tím, že v průběhu listopadu začnou lékaři podávat žádosti na Českou lékařskou komoru o vydání potvrzení o profesní bezúhonnosti.

„To je dokument, který je podmínkou pro zaměstnání v zahraničí,“ vysvětlil Vávra.

Reklama

Výběr článků

Načítám