Hlavní obsah

John na adresu českých zlodějů: Jsou solidární, nerabují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec/Praha

Velmi zajímavé vyjádření měl ministr vnitra a předseda Věcí veřejných Radek John v souvislosti s rabováním na zaplavených územích na severu Čech. Tam policisté zadrželi v noci na úterý pět cizinců podezřelých z rabování - dva Rumuny a tři Poláky. Johna potěšilo, že to nejsou Češi.

Článek

"Jsem velmi rád, že čeští zloději jsou solidární, čeští zloději nerabují. Vědí, že obrat tyhle lidi by bylo opravdu dramatické svinstvo. Ti, kteří byli chyceni, jsou cizí státní příslušníci nesolidární s českými občany," dodal John.

Podle Johna je ostraha míst, které poničily povodně, výrazně posílena. "Pomáhá policie z Pardubického a Hradeckého kraje, pořádková jednotka nabídla služby, cizinecká policie hlídá. Dokonce policejní inspekce řekla, že pomůže," řekl novinářům John. Připomněl, že policisté využívají i termokameru.

V pondělí večer chytili policisté v Chrastavě dva Rumuny. Od jednoho z domů, které se vysoušejí, odnášeli rotoped. V Raspenavě byli v noci na úterý zadrženi tři Poláci, když se údajně pokusili vloupat do opuštěné chaty. Muži jsou také podezřelí z toho, že ve městě ukradli benzín ze dvou aut. [celá zpráva]

Policie všech pět cizinců v úterý večer obvinila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám