Hlavní obsah

Čtvrtou oběť povodní objevili až v Polsku

Právo, Barbora Silná

Čtvrtou oběť povodní na Liberecku, 73letou ženu z Heřmanic na Frýdlantsku, která byla pohřešována, nalezli Poláci v Bogatyni. Identifikaci utonulé Právu potvrdila mluvčí liberecké krajské policie Vlasta Suchánková. Počet obětí by tak měl být konečný, neboť nikdo další už není pohřešován.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lidé v Heřmanicích na Liberecku se v neděli vzpamatovávali ze sobotní záplavové vlny a začali s likvidací škod.

Článek

„Předpokládali jsme, že jde o oběť z Heřmanice, ale čekali jsme na identifikaci příbuzných a známých, abychom měli stoprocentní jistotu,“ řekl Právu krajský policejní ředitel Milan Franko. V podvečerních hodinách pak blízcí potvrdili její totožnost.

Žena byla v průběhu soboty viděna, jak spadla do vody. Od té doby ji nikdo neviděl. „Voda ji odnesla šest až sedm kilometrů od jejího bydliště,“ upřesnila Suchánková.

Při povodních v Libereckém kraji tak zemřeli dva muži na Českolipsku-34letý muž z Lindavy a 56letý muž z Dolní Libchavy. Na Frýdlantsku pak našli záchranáři mrtvého 83letého muže v Raspenavě a nyní 73letou ženu z Heřmanic.

Nepřímou obětí byl také jeden z mužů na Českolipsku. „Muž zemřel při záchraně svého majetku v důsledku psychického a fyzického vypětí na selhání srdce,“ potvrdil ředitel krajské záchranné služby v Liberci Stanislav Mackovík.

Reklama

Výběr článků

Načítám