Hlavní obsah

John začal na vnitru rozdáním 50 úkolů, náměstkem bude Barták

Praha
Aktualizováno

Čerstvě jmenovaný ministr vnitra Radek John (VV) se zhurta ujal úřadování. V úterý po formální předávce pravomocí už mluvil o tom, že ještě ve stejný den vydá nový organizační řád a pokyn s pěti desítkami úkolů pro nynější management. Mezi novými náměstky je například Martin Barták (ODS).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Úřad ministerstva vnitra předával jeho novému šéfovi resortu Radku Johnovi dosavadní náměstek ministra Jiří Komorous. John ho ale brzy funkce zbaví.

Článek

Většina úkolů by podle něj měla být do pěti dnů splněna. John to sdělil novinářům při uvedení do funkce za účasti premiéra Petra Nečase.

Pokyn se má týkat zabezpečení činnosti ministerstva. Ačkoliv John věří, že převážná část úkolů bude vyřešena do pěti dnů, požádal novináře o třicet dnů hájení. "Doufám, že pak už vám řekneme, co všechno jsme udělali," řekl.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Petr Nečas (ODS) se svým ministrem vnitra Radkem Johnem (VV)

Zároveň uvedl, že vzhledem k pětimiliardovému škrtu v rozpočtu resortu čeká vnitro velmi složité období. "Znamená to minus deset procent na platy, minus deset procent na provoz a minus pět procent na investice," upozornil.

Jedním z nových náměstků Johna bude bývalý ministr obrany Martin Barták (ODS). Na starosti bude mít oblast mezinárodních vztahů.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr obrany Martin Barták

Noví náměstci ministra vnitra:
Za ODS
Jaroslav Salivar - první náměstek pro vnitřní bezpečnost
Martin Barták - náměstek pro mezinárodní vztahy
Za TOP 09
Michal Moroz - náměstek pro strategie a programové řízení
Za Věci veřejné
Miroslav Zahálka - náměstek ministra vnitra pro informatiku a státní tajemník
František Vavera - náměstek pro veřejnou správu a archivnictví
Stávající náměstkyně pro ekonomiku a provoz Světlana Kubíková zůstává ve své funkci.

Premiér Nečas prohlásil, že vnitro čekají klíčové úkoly, především boj proti korupci. Dále jmenoval zvládnutí ekonomické situace v resortu, dokončení modernizace a transformace policie a elektronizaci veřejné správy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám