Hlavní obsah

Prudká bouře zvedla hladiny Dyje a Rokytné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Prudká páteční bouře zvedla na jihu Moravy hladinu některých řek. Na Dyji platí první povodňový stupeň - bdělost v Ladné u Břeclavi a na Rokytné v Moravském Krumlově. Situace je ale zatím klidná. Vyplývá to z informací podniku Povodí Moravy.

Článek

Na některých tocích v regionu se průtoky pohybují těsně pod prvním stupněm. Očekává se déšť.

Prudká páteční bouře měla v Brně a okolí za důsledek více než 30 zásahů hasičů. Nejčastěji je zaměstnávalo čerpání vody ze zatopených sklepů a kotelen, voda zaplavila i auta a komunikace. Bylo nutné odstraňovat četné vyvrácené stromy a větve.

Lesníci v souvislosti s očekávanými přeháňkami opakovaně upozorňují, že ve značné části Masarykova lesa, který se táhne na sever od Brna a patří k největším lesním porostům na Moravě, platí zákaz vstupu. Minulou sobotu v něm silná bouře způsobila četné polomy. Některé stromy jsou vyvrácené jen napůl.

Reklama

Související témata:

Související články

Jižní Moravou se prohnala prudká bouře

Jihomoravským krajem se v pátek odpoledne mezi 14. a 16. hodinou prohnala prudká bouře, která zaměstnala hasiče z Brna a okolí. Vyjíždět museli k více než 30...

Výběr článků

Načítám