Hlavní obsah

ČSSD pokračuje v bojkotu otázek nepohodlných novin a časopisů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

ČSSD je rozhodnuta pokračovat v bojkotu otázek novinářů z nepohodlných médií, která vyjmenoval minulý týden předseda strany Jiří Paroubek. Jedná se o MF Dnes, Lidové noviny, Hospodářské noviny, Reflex a Respekt.

Článek

Potvrdilo se to na pondělní dopolední tiskové konferenci soc. dem., kdy se jako první přihlásil s otázkami novinář z týdeníku Respekt. Volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík ho ignoroval a slovy „Další otázku prosím“, dělal, jakoby novinář neexistoval.

Otázku pak položila zpravodajka Práva a zněla, zda má ČSSD v úmyslu pokračovat v bojkotu otázek nepohodlných novin a časopisů. Tvrdík na to reagoval výrokem „Myslím, že jsem vám už na to odpověděl“.

Vzápětí si vzal slovo Jiří Paroubek a řekl: „Nejde o bojkot, posíláme informace, tiskové zprávy všem. To je dostatek informací. My jen nereagujeme na dotazy, které přicházejí (neuvedl odkud - pozn.red.), protože ty odpovědi byly v řadě těch novin a časopisů dezinterpretovány a kromě toho ta štvavá kampaň zejména Mladé fronty, Hospodářských novin a Lidových novin, to vypadalo tak, že nemají psát o nikom jiném než Jiřím Paroubkovi a sociální demokracii. Myslím, že dostanou inspiraci psát o něčem jiném“. (Výrok je uveden tak, jak byl vysloven.) Tisková konference pak pokračovala dál otázkami České televize, Českého rozhlasu a Rádia Impuls.

Na tiskových konferencích mají pořadatelé právo zvolit si, komu dají možnost položit otázku. Nestává se však, že předem vyloučí několik významných národních médií s odůvodněním, že píší o pořadatelích tiskovek špatně.

Reklama

Výběr článků

Načítám