Hlavní obsah

Svoboda: nestačí odsuzovat násilí, je třeba omezit kampaně - délkou i financemi

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda v reakci na napadení Bohuslava Sobotky ve čtvrtek uvedl, že pouhé odsouzení násilí nestačí. Prezentoval proto návrh, že pro příště by měla být kampaň omezena například na čtyři týdny a náklady stran na ni by mohly být maximálně 80 miliónů korun pro každou ze stran.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Cyril Svoboda, šéf KDU-ČSL

Článek

"Bylo jen otázkou času, kdy negativní bombastické kampaně vedené ČSSD a ODS již několik měsíců vyústí ve fyzické útoky. Kdo seje vítr, sklízí bouři," konstatoval šéf lidovců.

"Fakticky rok trvající štvavá kampaň před těmito volbami do Poslanecké sněmovny je toho odstrašujícím příkladem," uvedl Svoboda, podle něhož jsou navíc náklady na předvolební prezentace v řádech stovek miliónů živnou půdou pro možnou korupci.

Reklama

Související témata:

Související články

Žhář podpálil předvolební stánek ČSSD

Na volební stánek plzeňských sociálních demokratů zaútočil v noci na čtvrtek neznámý žhář. Dřevěný kiosek polepený plakáty místních kandidátů umístěný...

ČSSD zruší velké mítinky

ČSSD se po incidentech na svých mítincích rozhodla změnit formu a charakter kampaně. Nebude pořádat hromadné akce na veřejných prostranstvích, ale bude se...

Výběr článků

Načítám