Hlavní obsah

Klaus vyslyšel výzvu ČSSD a násilí na mítincích odsoudil

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezident Václav Klaus vyslechl výzvu sociálních demokratů, aby odmítl údajné násilné projevy na mítincích ČSSD. Násilí na mítincích nepatří do české demokracie, prohlásil ve středu Klaus po pietním ceremoniálu u připomínky 65. výročí Pražského povstání. Zároveň poprosil média, aby politiky proti sobě nerozeštvávala.

Článek

„Zaprvé si myslím, že toto do naší demokracie, která chce být demokracií vyspělou a civilizovanou, opravdu nepatří. Moc bych si přál, aby se u nás nic podobného nedělo,“ sdělil Klaus novinářům.

Podle něj by si měli ale na straně druhé uvědomit všichni účastníci těchto mítinků, jakým dílem k tomu sami přispěli.

„A když mám tu šanci promluvit s vámi médii, tak bych vás moc poprosil, abyste ty naše politiky nerozeštvávali. Tím se zesilují ta používaná slova a tím se používají výrazy a různé akce, které sem rozhodně nepatří. Já bych si to moc přál,“ doplnil na adresu novinářů prezident.

Reakce na incidenty ve Slaném a v Kladně

Politici ČSSD vyzvali ve středu představitele ostatních demokratických stran včetně prezidenta Václava Klause k odmítnutí násilí na předvolebních mítincích. Šlo o reakci na dvojici incidentů při úterních mítincích ve Slaném a v Kladně.  [celá zpráva]

Místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková (ČSSD) připodobnila aktivitu "bojůvek", o nichž mluvili její kolegové, k situaci, která panovala v Německu před nástupem nacistů k moci.

Představitelé dalších stran útoky na politickou konkurenci odsoudili, nicméně odmítli, že by s nimi měli cokoliv společného.

Reklama

Výběr článků

Načítám