Hlavní obsah

Start kampaně ČSSD provázel konflikt odpůrců a příznivců strany

Právo, Milan Freiberg, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Pískot a slovní napadání mezi skupinou příznivců a skupinou odpůrců soc. dem. provázely projev šéfa ČSSD Jiřího Paroubka na čtvrtečním mítinku na Prokešově náměstí v Ostravě, kde strana zahájila svou předvolební kampaň. „Upozorňuji pána, který píská, že porušuje zákon o shromažďování,“ komentoval pískot Paroubek.

Foto: Pavel Karban, Právo

Agresivním důchodcům se transparenty odpůrců Jiřího Paroubka nelíbily.

Článek

Skupina mladých lidí pískala na píšťalky tak intenzivně, že mnozí z přítomných Paroubkův projev neslyšeli. Někteří senioři pískající mladíky vzali holemi přes záda a vytrhávali jim transparenty.

„Jste nacisti. Kdyby to věděl tvůj fotr, tak se obrací v hrobě,“ křičel jeden z důchodců na mladíka, který v ruce držel transparent s nápisem: „Volbou ČSSD volíte návrat komunistů k moci“.

Foto: Pavel Karban, Právo

Spor ukončila hlídka městské policie.

Jeden transparent důchodci zlomili, druhý klukům sebrali a rozdupali na zemi. Spor nakonec vyřešila pořadatelská služba a hlídka strážníků znesvářené skupiny oddělila. Vše utichlo v momentě, kdy Paroubek a spol. odešli z pódia.

Na náměstí se sešlo několik tisíc lidí, doprava v okolí ostravské Nové radnice byla zcela uzavřena. Přítomné přilákalo kromě jiného také pivo, které si mohli koupit za 2 koruny. Na akci dohlíželo okolo 140 městských strážníků a také desítky policistů.

Start kampaně ukončili Scorpions

Mítink večer pokračoval dvouhodinovým koncertem skupiny Scorpions, kdy se  Prokesovo náměstí v Ostravě zaplnilo do posledního místa. Německé hvězdy si daly na čas, náměstí se prvními tóny jejich koncertu rozeznělo až před 19:45.

Foto: Pavel Karban, Právo

Dvouhodinový koncert německé skupiny Scorpions v rámci kampaně ČSSD přilákal podle odhadů asi 10 tisíc fanoušků.

Scorpions v Ostravě dosud hráli dvakrát. V roce 1993 jejich koncert vidělo 5 000 návštěvníků, druhé vystoupení v roce 2007 navštívilo 6 000 fanoušků. Kapela v tomto roce ohlásila ukončení své kariéry a s největší pravděpodobností je její čtvrteční ostravský koncert úplně poslední v Česku.

Reklama

Související články

Vlček odešel z politiky

Předseda Sněmovny Miloslav Vlček (ČSSD) ve čtvrtek rezignoval na svoji funkci šéfa dolní komory parlamentu, složil poslanecký mandát a vzdal se i místa na...

Výběr článků

Načítám