Hlavní obsah

Stovky lidí v centru Prahy ukázaly Paroubkovi vztyčený prostředník

Právo, Novinky, Kateřina Severová
Praha

Na pražském Staroměstském náměstí se v sobotu po poledni sešli odpůrci předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Akce nazvaná Červený balónek a prst pro Paroubka navazovala na iniciativu Fotka pro Paroubka.

Článek

Pod staroměstským orlojem se sešlo několik stovek lidí. Vypustili rudý balónek a vztyčili směrem k němu prostředníky. Svůj nesouhlas s vedením sociální demokracie doprovodili pískotem. Podle pořadatele Zdeňka Strnada se k iniciativě na internetu připojilo 61 tisíc lidí, účast slíbilo na 700 z nich. Strnada mimo jiné rozhořčilo to, že si Jiří Paroubek na mítincích strany nechává fotit své odpůrce.

„Takoví lidé, jako je Paroubek, mi nevyhovují, chtěl jsem to dát najevo,“ vysvětlil svou účast Bohuslav Dvořák z pražských Nuslí, který do centra dorazil i s manželkou.

Podle Strnada byla akce jednorázová, žádné podobné už neplánuje.

Na Staroměstském náměstí bylo v sobotu odpoledne živo. Kromě lidí nesouhlasících s politikou vedení ČSSD se zde sešly stovky odpůrců potratů. Nesli bílé kříže a zpívali. Náměstí bylo zaplněné také turisty a návštěvníky velikonočních trhů.

Reklama

Výběr článků

Načítám