Hlavní obsah

Horská střediska na konci sezóny zlevňují skipasy i ubytování

Právo, pra, plk, fal, bed

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze sedmi set korun klesnou skipasy od soboty na pětistovku v nejnavštěvovanějším lyžařském středisku Česka Špindlerově Mlýně. Pokles cen turistických služeb řádově o stokoruny mohou očekávat nebo už využít návštěvníci i dalších horských středisek Čech a Moravy.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Lyžování ve Špindlerově Mlýně

Článek

Špindlerovský Skiareál s koncem jarních prázdnin najede na tzv. malou sezónu. Jarní lyžování bývá poslední roky ve Špindlu minimálně dopoledne tradičně nejlepší za celou lyžařskou sezónu. Obvykle do poloviny dubna drží většinou prázdné sjezdovky díky nočním mrazům pohromadě. Ceny celodenního skipasu včetně dopravy skibusy z Prahy klesnou od soboty z 550 na 450 v Herlíkovicích u Vrchlabí, kde sjezdovky pokrývá metrová vrstva sněhu.

Počínaje pondělkem výrazně zlevní i areály v Peci pod Sněžkou, Janských Lázních a Velké Úpě představující společným projektem Skiaréna jeden z největších skipasy a skibusy propojených lyžařských regionů Česka.

Ceny skipasů z 590 na 500 spadnou od pondělí v Rokytnici nad Jizerou. Lyžaři začnou od neděle laciněji jezdit v orlickohorském Deštném, kde celodenní jízdenky klesnou o stovku na 320 korun. Turisty oblíbený víkendový speciál lze od neděle v Deštném pořídit namísto 840 za 520 korun.

Pustevny levnější již nyní

V hojně navštěvovaném středisku SKI Bílá na Frýdecko-Místecku platí zlevněný tarif už od pondělí 8. března. „Zlevňujeme v tuto dobu každoročně, největší slevy dělají padesát až šedesát korun na osobu,“ poznamenala pracovnice provozovatele areálu Anna Doležalová.

V dalším beskydském lyžařském středisku na Pustevnách spadla například cena dvouhodinové jízdenky na lanovku a vlek tak ze 180 na 140 korun, u celodenní z 395 na 320 korun. Podmínky na lyžování jsou stále skvělé.

V Jeseníkách o stovku míň

V Jeseníkách mimosezónní jízdné na vlecích mohou využívat lyžaři už od úterý například v Klepáčově. Podle správce tamního střediska Josefa Matury tak za celodenní jízdné nyní zaplatí o sto korun méně než v hlavní sezóně.

Desetiprocentní slevy nabídne od pondělí také lyžařský areál v Petříkově. „Slevy budou platit na lyžování i ubytování ve všech našich zařízeních až do 5. dubna,“ řekl Právu majitel Skiareálu Kaste v Petříkově František Kaštyl.

Šumava od pondělí

V jihočeské části Šumavy zahájí vedlejší sezónu v pondělí 15. března. Ceny skipasů klesnou například ve Skiareálu Lipno až o třetinu a vedlejší sezóně se uzpůsobí i rodinné zvýhodněné nabídky. „Dospělý bude lyžovat za 340 korun a dítě do 18 let za 240 korun. Podmínky k lyžování jsou na březen nezvykle ideální. Sníh není mokrý, ale krásně prachový,“ řekl Právu obchodní ředitel společnosti Lipno Servis Martin Řezáč.

Na Zadově bude od pondělí stát celodenní skipas 330 korun pro dospělého a 240 korun pro dítě.

Na kolik to přijde v cizině

Mezi nejoblíbenější lyžařské destinace patří pro obyvatele Česka dlouhodobě mimo jiné Itálie a Rakousko. Skipas Dolomiti Superski platí pro všechny oblasti v severní Itálii a od 14. 3. do konce sezóny jsou ceny pro dospělého na jeden den 40 eur (asi 1000 Kč), pro děti narozené po 28. 11. 1993 pak 28 eur a pro seniory (nar. před 28. 11. 1944) 36 eur, na dva dny je to 78, 54 a 70 eur a šestidenní permanentka vyjde na 198, 139 a 178 eur.

V Rakousku přijde skipas, který zahrnuje mimo jiné lyžování v Kitzbühlu, Saalbachu, Zell am See a Kaprunu na jeden den pro dospělé na 44 eur, pro děti stojí 221 eur. Dva dny jsou za 84 a 42 eur a šest dní lyžování za 211 a 105 eur.

Reklama

Výběr článků

Načítám