Hlavní obsah

Paroubek nedodrží dohody a ODS bude Sněmovnu blokovat, bojí se Liška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda Strany zelených (SZ) Ondřej Liška doufá, že ODS i ČSSD zanechají předvolební taktiky a shodnou se na minimu bodů, které je potřeba před volbami dohodnout. Šéf komunistů pak v nedělním debatním pořadu České televize tvrdil, že vzniklá situace je výhradně odpovědností tří stran, které sestavily úřednickou vládu, tedy ODS, ČSSD a SZ.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda zelených Ondřej Liška

Článek

"ODS se bojí politické odpovědnosti a toho, co se nyní ve sněmovně projednává," prohlásil předseda KSČM Vojtěch Filip a zároveň tvrdil, že právě ODS a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek zadlužili zemi nejvíce. Filip si nepřipouští, že by levice mohla ustoupit od návrhů, které pravici vadí, protože prohloubí schodek rozpočtu.

"Buď ustoupí všichni, nebo neustoupí nikdo," řekl Liška v reakci na Filipa, s tím, že se snaží protáhnout něco, co už bylo jednou odmítnuto. Doufá, že se podaří dosáhnout kompromisu na jednání šéfů stran s premiérem Janem Fischerem. Nicméně podobné dohody v minulosti především ČSSD ze dne na den zrušila.

V tomto ohledu se Liška obává, že předseda soc. dem. Jiří Paroubek bude bez ohledu na dohody tlačit dál svou politickou agendu a ODS odpoví úmornou obstrukcí, jak to předvedla v minulých dnech.

Reklama

Výběr článků

Načítám