Hlavní obsah

Železniční trať v Mostech je kvůli zřícenému tunelu uzavřena

Právo, ab
Mosty u Jablunkova
Aktualizováno

Správa železniční dopravní cesty zastavila až do odvolání železniční dopravu na mezinárodní trati v úseku Mosty u Jablunkova - Čadca. Důvodem je zřícení stropu nově budovaného tunelu v Mostech u Jablunkova, jehož část se propadla v neděli a další část v úterý. Právu to potvrdil mluvčí SŽDC Pavel Halla.

Článek

Provoz na trati byl podle Hally až do odvolání přerušen z preventivních důvodů, protože poslední měření v provozovaném starém tunelu ukázala nestabilitu okolní horniny.

„Měřením pomocí kontrolních bodů v provozovaném tunelu byla zjištěna určitá hodnota nestability okolní horniny,“ řekl. Doplnil, že v noci bude instalován velmi citlivý stacionární přístroj, který je schopen pohyb horniny měřit na milimetry a stav vyhodnocuje každých pět minut.

Mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský uvedl, že provoz může být přerušen až pět dní. České dráhy nahradily až do odvolání všechny osobní vlaky včetně spojů EuroCity Praha - Ostrava - Žilina a zpět v úseku Jablunkov - Návsí - Čadca autobusy. Noční rychlíky Šírava a Excelsior pojedou odklonem přes Horní Lideč mimo Ostravsko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám