Hlavní obsah

Předsedou moravskoslezské TOP 09 se stal Pavol Lukša

– Jihlava/Ostravice • Aktualizováno
Právo, hon, pch

Předsedou moravskoslezské organizace TOP 09 se v sobotu podle očekávání stal starosta beskydské obce Čeladná, bývalý lidovec a bývalý náměstek hejtmana Pavol Lukša. Rozhodli o tom delegáti krajského sněmu v Ostravici na Frýdecko-Místecku. Krajským předsedou TOP 09 na Vysočině se stal její zakladatel v kraji sedmačtyřicetiletý první místopředseda Pozemkového fondu Jiří Blažek má domácí Rozhodl o tom sobotní sněm v Jihlavě.

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek

Článek

Jiří Blažek působil při zakládání strany na Vysočině působil jako koordinátor, byl účastníkem celostátních jednání. Protikandidáta neměl.

Krajské předsednictvo je šestičlenné, předsedovi Blažkovi budou k ruce tři místopředsedové a další dva členové. TOP 09 má na Vysočině devět desítek registrovaných členů. Mezi nimi ještě není lídr kandidátky na Vysočině pro očekávané volby do poslanecké sněmovny, rektor jihlavské Vysoké školy polytechnické Ladislav Jirků.

Moravskoslezskou organizaci povede Lukša

Lukša na severu Moravy získal 62 hlasů z 63 možných. Místopředsedy moravskoslezské organizace se stali bývalý náměstek ministra kultury a někdejší ředitel opavské nemocnice Tomáš Stejskal a podnikatelé Martin Ferfecki z Karviné a Martin Špetla z Frýdku-Místku.

„Naší první prioritou je uspět v supervolebním roce 2010, kdy se konají nejenom volby do Poslanecké sněmovny a Senátu, ale také velmi důležité komunální volby,“ řekl Lukša.

Do sněmovních voleb strana TOP 09 půjde se stejnými kandidátkami jako v případě zrušených předčasných voleb. „Ve všech krajích platí, že kandidátky sestavené pro předčasné volby budou platit i pro volby řádné. Nemáme žádný důvod ke změnám a je to příležitost pro kandidáty, aby těch šest měsíců využili k tomu, aby obešli svůj volební obvod a oslovili své voliče,“ řekl předseda přípravného výboru strany Miroslav Kalousek.

Reklama

Výběr článků

Načítám