Hlavní obsah

Dalík a Tvrdík jednali o Topolánkovi jako eurokomisaři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Blízcí spolupracovníci šéfů ODS a ČSSD Mirka Topolánka a Jiřího Paroubka Marek Dalík a Jaroslav Tvrdík spolu minulý týden v úterý tajně jednali mimo jiné o tom, zda by ČSSD blokovala případnou nominaci Topolánka na eurokomisaře, uvedl to server Aktuálně.cz.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jaroslav Tvrdík

Článek

"Ta debata se o tom vedla. Jenže pak se oba předsedové rozhádali v televizi a tím debata na toto téma prozatím skončila," popsal serveru obsah schůzky důvěryhodný zdroj, který je o jednání informován. Na přímou otázku, zda řešili angažmá Topolánka v Bruselu, Dalík ani Topolánek neodpověděli. "O čem jsme diskutovali, vám říci nemůžu," uvedl Tvrdík.

Spekulace o tom, že by se Topolánek mohl stát eurokomisařem pro energetiku, jsou dlouhodobé, ale šéf ODS je dosud vždy popíral. Média nicméně již před několika měsíci uvedla, že mezi Paroubkem a Topolánkem měla existovat dohoda, podle níž se měl stát eurokomisařem ten z nich, jehož strana by v plánovaných, nyní však odložených předčasných volbách neuspěla.

Zatímco Tvrdík schůzku s Dalíkem potvrdil, Dalík ji popřel, nicméně i on v sms zprávě připustil, že spolu oba poradci mluvili. "Můžu potvrdit, že jsme se na žádost Marka Dalíka potkali. Schůzka měla politicko diplomatický charakter," řekl volební manažer ČSSD Tvrdík. Dalík uvedl, že se Tvrdíka ptal, "co to dělají a proč". Oba shodně sdělili, že jednali o politické situaci, a setkání charakterizují jako výměnu vzkazů dvou partajních předsedů přes prostředníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám