Hlavní obsah

Stan pro Svatého otce už stojí

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovský stanový přístřešek o výšce dvanácti metrů a hmotnosti 17 tun se už montérům na brněnském letišti podařilo postavit. Konstrukce, které dominuje horní plachta ve tvaru obráceného křídla měla být původně postavena a ukotvena už během soboty. To se však kvůli nárazovému větru nepodařilo a obezřetní montéři raději počkali až do nedělního dopoledne.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Článek

„Vše musí být dokonalé a nelze nic podcenit. Nyní tato stavba vydrží i nápor větru přes to kilometrů v hodině,“ řekl Novinkám Jan Holík z brněnského biskupství. Kolik bude jedinečná konstrukce, jejíž výrobu a postavení platí Česká biskupská konference, stát, však neřekl.

Foto: Miroslav Homola, Právo

FOTO: Miroslav Homola, Právo

Podle Holíka se stavba po odjezdu papeže rozebere a pro žádnou jinou příležitost se již nikde nepoužije. Papež do Brna přiletí z Prahy v neděli 27. září. Z letištní haly pak pojede svým papamobilem zhruba dva kilometry až do ohrazeného prostoru na letiště, kde pro něj bude postaven jeho soukromý stan, tam se převlékne do obřadního roucha poté znovu přejede několik desátek metrů po speciálně postavené vozovce až ke stanu s oltářem, odkud odslouží bohoslužbu.

Po ní pak požehná několik základních kamenů, které budou později použity na různé církevní stavby a následně opět odletí speciálem do Prahy. O den později bude sloužit svatováclavskou mši ve Staré Boleslavi. V Brně se očekává při bohoslužbě sto tisíc poutníků.

Foto: Miroslav Homola, Právo

FOTO: Miroslav Homola, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám