Hlavní obsah

Topolánek: Chystáme "obrannou" kampaň ukazující na chyby ČSSD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda Občanské demokratické strany Mirek Topolánek v rozhovoru pro sobotní vydání deníku Právo nastínil podobu kampaně pro říjnové předčasné volby do Poslanecké sněmovny. Kampaň bude mít podle něj dvě podoby. Jedna má být namířena proti předvolebním slibům ČSSD, které Topolánek považuje za "neuvěřitelné". Druhá tvář kampaně má být "obranná", protože ODS je podle svého předsedy vystavována útokům.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mirek Topolánek (ODS)

Článek

"Naše kampaň se bude skládat z pozitivního představení toho, co chceme," řekl Právu Topolánek.

"Nepochybně budeme realizovat i kampaň, která bude ukazovat na všechny chyby ČSSD, bude komentovat jejich návrhy, bude je kvantifikovat z hlediska potřebných státních financí," uvedl předseda občanských demokratů. Podle něj všechny sliby ČSSD nakonec zaplatí střední třída. "Zaplatí je ti, kteří skutečně jako jediní budou platit daně, budou platit sociální a zdravotní pojištění," řekl Topolánek a jmenoval především zaměstnance v eřejné sféry, učitele, vojáky, lékaře či policisty.

"Sliby ČSSD jsou neuvěřitelné, nečekal jsem, že budou mít odvahu přijít s takovými, o kterých musí všichni vědět, že jsou nerealistické," kritizuje své rivaly Topolánek.

ODS je vystavena útokům, budeme se bránit, řekl Topolánek

Předvolební boj ODS bude podle Topolánka zahrnovat i jakousi obrannou kampaň. "Protože jsme neustále vystaveni útokům, třeba jako je dovolená," narážel šéf ODS na tzv. toskánskou aféru.

O své dovolené v Itálii, kde se měl podle fotografií setkat například s některými lobbisty, řekl, že byla dlouho plánovaná a že už dopředu měl informace, že je bude fotit a natáčet speciální tým.

"Dokonce jsem dopředu dostal informace, že by to měl být Randák," řekl Topolánek. Právě bývalý šéf rozvědky Karel Randák stál za rozšířením fotografií do médií. 

"Myslím, že s Nicolasem, s Tomíkem a s Lucií jsme zažili krásnou dovolenou, za kterou se nestydím, a v žádném případě nemám pocit, že se mám za něco omlouvat," trvá na svém Topolánek.

"Generál ve výslužbě, který bere obrovské výslužné, který má generálskou hodnost propůjčenou prezidentem republiky, totálně poplival celý svůj stav," řekl na Randákovu adresu s tím, že bývalý šéf rozvědky se k této instituci choval, jako by byla jeho.

Celý rozhovor s Mirkem Topolánkem čtěte v sobotním Právu.

Reklama

Výběr článků

Načítám