Hlavní obsah

Počasí jako na houpačce: bouřky a deště, vyjasnění a víkend opět proprší

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející týden bude provázet proměnlivé počasí. Zatímco pondělní ráno vypadalo nadějně, k večeru už budou hrozit bouřky, ve středu se oteplí, ale v pátek a o víkendu bude opět pršet. Nejvyšších teplot je třeba využít v pondělí a ve čtvrtek.

Foto: Vondrouš Roman, ČTK

Velmi teplého počasí využily k opalování návštěvnice Žlutých lázní v Praze.

Článek

"Nad Francií je pozorovatelná studená fronta, která se vlní a která tam přináší velmi intenzivní bouřky, které by během pondělního odpoledne měly dorazit také k nám,“ upozornila Dagmar Honsová z Meteopressu.

Během pondělního odpoledne by tak mělo docházet k přibývání oblačnosti s občasným deštěm a mohou se objevit i ojedinělé bouřky. Ty by se mohly ještě vystupňovat v noci na úterý a provázet by je mohly silnější větry, přívalové deště i krupobití.

Teploty v Čechách by se měly pohybovat v intervalu 22 až 26 stupňů, na jižní Moravě se rtuť teploměru zastaví až na 30 stupních Celsia.

Během úterý bude převážně oblačno, zejména na Moravě a ve Slezsku bude zataženo s občasným deštěm a hrozit budou opět i bouřky. Průměrné denní teploty budou mezi 18 až 22 stupni, místy vystoupí k 24 stupňům Celsia.  

Od středy slunečno, víkend opět proprší

Ve středu se ale obloha vyjasní, den by se měl po celém území obejít beze srážek. Očekávají se průměrné denní teploty v rozmezí 20 až 24 stupňů Celsia.

Nejslunnějšími dny týdne by měl být čtvrtek a pátek, kdy se teploty vyšplhají až k 28 stupňům Celsia.

V pátek se však očekává další přechod frontálního systému, který se v pátečních odpoledních hodinách projeví přibýváním oblačnosti s deštěm a bouřkami. Podobné počasí lze očekávat i o následujícím víkendu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám