Hlavní obsah

Zelení promítali na Pražský hrad slova Václava Havla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

"Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí... Ale bude to ještě dřina", hlásal nápis, který v úterý večer zhruba hodinu promítala Strana zelených na budovu Pražského hradu. Střídala jej výzva, aby se lidé o víkendu zúčastnili voleb do Evropského parlamentu.

Foto: Petr Horník, Právo

Laserová projekce na budovu Pražského hradu, kterou chce Strana zelených přitáhnout lidi k volbám

Článek

"Když už je něco tak důležité, tak jsme si řekli, že to potřebuje pořádné plátno," řekl místopředseda Strany zelených Ondřej Liška. Ke zviditelnění hesla zeleným přitom pomohla chyba osvětlení Pražského hradu, která ponechala jeho část ve tmě.

"Myslím, že tohle heslo k tomu hradu patří, když tam sedí tenhle prezident," rýpnul si Liška do prezidenta Václava Klause, když komentoval použití slavné věty jeho předchůdce Václava Havla. Ten nedávno SZ veřejně podpořil s tím, že pokud by zelení vypadli ze hry, situace na české politické scéně by byla vážná.

Zelení plánují v promítání pokračovat i ve středu. Nové heslo vybrat lidé na komunitním serveru Facebook. "Samozřejmě vybereme jenom ty slušné," řekl k tomu předseda strany Martin Bursík.

Reklama

Výběr článků

Načítám