Hlavní obsah

Zdravotní stav senátora Vaculíka se zhoršil. Vrtulník ho transportoval do Brna

Právo, Aleš Fuksa
BRNO
Aktualizováno

Zdravotní stav lidoveckého senátora Josefa Vaculíka se po čtvrteční autonehodě zhoršil. Právo o tom informoval mluvčí Uherskohradišťské nemocnice Jan Hrdý. Ještě v páteční dopoledne jej transportoval vrtulník do Úrazové nemocnice v Brně.

Článek

„Ráno po kontrolních vyšetřeních jsme zjistili zhoršení jeho zdravotního stavu. Po konzultaci s odborníky z Úrazové nemocnice v Brně jsme se rozhodli pro převoz pacienta,“ uvedl Hrdý k transportu, který těžce zraněný senátor absolvoval po jedenácté hodině.

Podle Hrdého se Vaculíkův stav zhoršil především kvůli zranění, která ve čtvrteční odpoledne utrpěl v břišní oblasti.

"Udělali jsme doplňující vyšetření, pacienta převezeme na neurochirurgickou kliniku Fakultní nemocnice U sv.Anny," řekl ČTK zástupce ředitele brněnské nemocnice Jiří Vrastyák.

Lidovecký senátor Josef Vaculík havaroval ve čtvrteční odpoledne poté, co se se svým vozem značky Škoda Fabia dostal do protisměru a čelně narazil do rozjetého autobusu autoškoly. S vážným zraněním v břišní oblasti a s otřesem mozku jej lékaři Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje převezli na anesteticko-resuscitační oddělení Uherskohradišťské nemocnice. Jeho život bezprostředně ohrožen nebyl, do nemocnice byl převezen při vědomí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám