Hlavní obsah

Neoficiální verze hry Pokémon Go mohou obsahovat viry, varovali tvůrci

Novinky, mif

Tvůrci titulu Pokémon Go varovali uživatele, že by neměli stahovat neoficiální verze této hry. Podle nich se totiž nebývalé popularity novinky snaží využít i počítačoví piráti, kteří prostřednictvím neoficiálních verzí mohou šířit škodlivé kódy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nová hra Pokémon GoVideo: Reuters

 
Článek

„Doporučujeme instalovat Pokémon Go pouze prostřednictvím oficiálních obchodů Google Play a App Store. Stažení z jiných zdrojů může představovat riziko,“ varovali vývojáři ze studia Niantic.

Novinka je od minulého týdne dostupná pouze ve vybraných zahraničních státech. Zájem o Pokémon Go je ale tak vysoký, že návody na stažení titulu i v jiných zemích se šíří internetem doslova jako lavina.

Foto: Mark Kauzlarich, Reuters

Hra Pokémon Go

Lidé mají o novinku takový zájem, že jsou ochotni instalovat neoficiální verzi hry klidně i z neznámých zdrojů. A to platí i o Češích, v tuzemsku totiž hra stále není oficiálně dostupná, přestože ji již celá řada lidí hraje.

Na první pohled přitom uživatelé nemusí vůbec poznat, že je neoficiální verze aplikace nějak závadná. Nezvaný návštěvník k ní může být pouze přibalen, ve smartphonu pak může potají odchytávat SMS zprávy nebo přihlašovací údaje k různým službám, a to včetně internetového bankovnictví.

Do města i terénu

Hra se těší tak nebývalé popularitě především proto, že hráči musí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy pak vyrazit na lov. Samotný odchyt pak probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí.

Pokémon Go v terénu Video: Novinky

Za vývojem titulu Pokémon Go stojí vývojářské studio Niantic, které získalo licenci od společnosti Nintendo. To už čelí kvůli novému titulu prvním problémům. Jak se totiž ukázalo, tvůrci měli díky hře přístup k osobním datům a nastavením uživatelských účtů na Googlu. [celá zpráva]

Stále populárnější hra už podle BBC řadu lidí vystavila nebezpečným situacím. Někteří lidé si totiž způsobili zranění, když v mnohdy nepřehledném terénu nevěnovali pozornost svým krokům a sledovali displej mobilu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám