Hlavní obsah

McLaren postavil nový roadster. Má úžasné parametry

Novinky, fra

Koupit si McLaren je dnes pro miliardáře prakticky nutností. Pořadníky u firmy jsou natřískané na dlouhé měsíce dopředu, a přesto se stále firma snaží nabízet něco nového. Třeba úžasný 720S Spider.

Foto: McLaren 4x

McLaren 720S Spider

Článek

Automobilka McLaren už jeden roadster měla. Byl veleúspěšný. Jeho kompletní výrobní série se vyprodala prakticky okamžitě. Teď je tu nová verze. Nová výzva pro bohaté, kteří neváhají investovat do auta minimálně sedm miliónů korun. A i když je to opravdu ohromující částka, zákazníci za ni dostanou ohromující auto.

Foto: McLaren

McLaren 720S Spider

Tak předně – jde vlastně o standardní model 720S, takže všude spousta karbonu a pod kapotou přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec s dvojitým přeplňováním, výkonem 529 kW (720 koní) a točivým momentem 700 N.m.

Co se změnilo, je nad a za sedadly. Střecha je totiž patentovaná stahovací a je vyrobena opět z karbonu. Je ovšem tak tuhá, že už nepotřebuje ocelovou výztuž, jak tomu bylo v minulosti. A tak mohl otevřený vůz proti kupé přibrat pouhých 49 kg, takže ve výsledku má vůz pouhých 1332 kg. Ovšem když bude zákazník chtít, bude to o trochu víc, protože střední část střechy nahradí elektrochromaticky zabavitelné sklo. Takže po stisku tlačítka se stane z průhledného neprůhledné. Když auto zastaví a vypne se motor, stane se tak automaticky.

Foto: McLaren

McLaren 720S Spider

Foto: McLaren

Srovnání vozu s otevřenou a zavřenou střechou

Ale ani tohle nijak neomezí jízdní vlastnosti auta. Na stovku Spider zrychlí za 2,9 sekundy, dvoustovkou už jede za 7,9 sekundy a ještě při 325 km/h může jet auto se staženou střechou. Když ji zatáhne (děje se tak ale jen do rychlosti 50 km/h), dokáže auto jet až 341 km/h.

Může se vám hodit na Garáž.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám